Toby's State LIC
Toby's State (now Partners) flagship cafe

A bespoke espresso bar design with hand-selected marble slabs, walnut planks and cement tiles come together with custom benches in this LIC frontier. 

The space is a 4 story high brick and wood joist building with floor slabs stripped off, leaving the interior as a hollowed out shell. It truly is a unique space resultant of landlords selling floor area to each other. ​ Our design objective was to preserve the exposed high ceilings and the raw spirit of the space, creating an elegant interior crowned by an artful espresso counter. ​ Ice-cream like marble counter tops, slatted solid walnut front wall, and cement tiles were the protagonists of our story. ​ Words are insufficient, one has to visit to experience the spectacle this space has to offer. ​

Design principal

Selim Vural, AIA

Project team

Anastasia Shesterikova

Year

2018

Phase

Completed

daily-coffee-news.png

Press: